woensdag 18 december 2013

Top 3 bijgerechten kerstdiner

Bron:ah
Het is al lastig genoeg om een heel kerstdiner samen te stellen. Misschien heb je het menu in grote lijnen al uitgedacht, maar lukt het maar niet om lekkere bijgerechten te bedenken bij het hoofdmenu, wat met kerst meestal vlees is. Hier mijn favoriete bijgerechten met kerst (en de rest van de koude winteravonden)



1. Mijn absolute nummer één zijn de gouwe ouwe stoofpeertjes. Simpel, maar heerlijk. Doe stoofpeertjes in een pan met suiker, water, kruidnagel, kaneel en wat rode wijn of bessensap in een pan en laat het 2 tot 3 uur stoven.


2. Nummer twee zijn zeker gemengde groente uit de oven. Smaakt heerlijk en ziet er kleurrijk uit! Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe pastinaak, (regenboog)wortelen, bietjes en (zoete) aardappel in stukjes in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout. Schuif de schaal in de oven voor 40 min. Roer regelmatig even door. Smullen maar!


bron:jamieoliver

3. Iets wat bij ons regelmatig op tafel staat zijn aardappeltjes uit de oven met rozemarijn a la Jamie. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe in een ovenschaal aardappeltjes naar keuze met rozemarijn,  peper, zout, hele teentjes knoflook, stukjes citroen en een flinke scheut olijfolie (voor de kleur kan je nog wat paprikapoeder toevoegen, let op dat je niet te veel toevoegt dit kan zorgen voor een bittere smaak!) . Als de oven op temperatuur is bak je de aardappeltjes 25 min. Pas met het eten op voor de knoflook en stukjes citroen!

Fijne kerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten